Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 19 Iun 2019 | 4453 vizualizari

 

Pufosenia intruchipata, plina ochi de caise si nectarine aromate, un desert savuros, delicios!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 270 gr. zahar fin
  • 270 gr. faina patiserie
  • 150 gr. smantana
  • 100 ml ulei( struguri)
  • 100 gr. unt( topit)
  • 1/2 plic praf de copt
  • vanilie( dupa gust)
  • un praf de sare
  • bucati de caise si nectarine( dupa dorinta)
  • zahar pudra vanilat( decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine:

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.

Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste albusurile ramase in bolul de mixat.

Faina se cerne se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie si se mixeaza usor.

La final se adauga spuma de albus pastrata si se incorporeaza prin invaluire cu un tel.

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia, apoi deasupra se pun bucatile de fructe.

Prajitura se coace timp de  aprox. 50 de minute la 180 de grade C.

Se taie prajitura numai atunci cand s-a racit, si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu capsuni si malai